Novost 08.05.2024
Važnost zdravlja muškaraca: Distinguished Gentleman’s Ride stiže u Zagreb
Image
Gentlemens ride

Gentleman’s Ride se vozi u preko 900 gradova u svijetu i skreće pažnju na važnost muškog mentalnog zdravlja i raka prostate od kojeg u Hrvatskoj godišnje oboli 2800 muškaraca.

Svjetska dobrotvorna motoristička manifestacija "Distinguished Gentleman’s Ride" u nedjelju, 19. svibnja stiže u Zagreb. Dotjerane motoristice i motoristi klasičnih motocikala okupljaju se svake godine kako bi skrenuli pažnju na važnost zdravlja muškaraca i prevenciju raka prostate od koje samo godišnje u Republici Hrvatskoj oboli 2800 muškaraca. Gentleman’s ride brzo se etablirao kao najveći i najspektakularniji moto susret na svijetu, istovremeno prikupljajući znatne iznose novca za borbu protiv raka prostate i podižući svijest o važnosti mentalnog zdravlja muškaraca u ime partnera, dobro poznatog - Movembera. Sudjelovanjem na ovogodišnjem “Gentlemen’s Ride”, Zagreb se stavlja na kartu svijeta s preko 900 gradova u kojima će se u isti dan voziti njihovim ulicama.

Okupljanje motoristica i motorista započinje u nedjelju u 10.00 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta, a start je nešto iza 11.00 sati, kada će motoristice i motoristi na svojim motociklima napraviti krug po zagrebačkim ulicama, nakratko stati na Trgu žrtava fašizma radi fotografiranja i svoju vožnju završiti u The Garden Brewery Taproom.

NZZJZ "Dr. Andrija Štampar" pokrovitelj je ove dobrotvorne manifestacije.

Prijave na vožnju su još moguće, potrebno je registrirati se i prijaviti na web stranicama Gentleman’s Ride Zagreb gdje će motoristice i motoristi dobiti sve informacije o vožnji.


Korisne poveznice:

Facebook Event - DGR 2024

Gentleman’s Ride Zagreb 2024 web stranice