Biometeorološka prognoza za grad Zagreb

petak, 09.12.2022.
Nepovoljno

Približavanje ciklone sa zapada, pridonijet će jačanju nepovoljnih biometeoroloških prilika u gradu Zagrebu. Meteoropati mogu osjećati glavobolju, biti razdražljivi i slabijeg raspoloženja. Pojačane tegobe osjećat će i kronični bolesnici. U noći s petka na subotu moguće su poteškoće sa snom. 

četvrtak, 08.12.2022.
Neutralno

Slično kao i prethodnog dana, vrijeme u gradu Zagrebu neće biti sasvim povoljno meteoropatima i kroničnim bolesnicima. U jutarnjim satima savjetujemo zaštitu od moguće magle. Tijekom dana moguće su manje tegobe s koncentracijom te slabije raspoloženje. 

srijeda, 07.12.2022.
Neutralno

Biometeorološke prilike će na zagrebačkom području imati razmjerno nepovoljan utjecaj na meteoropate i kronične bolesnike. Uz pretežno oblačno vrijeme, meteoropati mogu biti slabijeg raspoloženja te imati narušenu koncentraciju. Bolesnike s respiratornim i srčanim bolestima upozoravamo na zaštitu od moguće magle u jutarnjim satima.

utorak, 06.12.2022.
Neutralno

Na zagrebačkom području će južina slabjeti, što će uz razvedravanje u drugom dijelu dana, pozitivno djelovati na raspoloženje. Biometeorološke prilike će se poboljšati u odnosu na prijašnji dan.

ponedjeljak, 05.12.2022.
Neutralno

Postepeni prestanak oborine, donekle će popraviti raspoloženje kod ljudi, a mjestimično će ga kvariti jutarnja magla. Biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne zbog južine. Stoga je kod meteoropata moguć umor, glavobolja i slabija koncentracija, a kronični bolesnici mogu osjećati pojačane tegobe.