Novost 02.12.2021
Održana završna konferencija projekta „Active in Sport Again!“

U Zagrebu je održana završna konferencija projekta „Active in Sport Again!“ sufinanciranog sredstvima programa Erasmus + Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH. Na konferenciji je predstavljen i Priručnik „Active in Sport Again!“, kojeg je Društvo sportaša veterana i rekreativaca realiziralo u suradnji s partnerima iz Slovenije i Bugarske.

„Active in Sports Again!” naziv je projekta kojem je cilj poticanje socijalne uključenosti bivših vrhunskih sportaša organiziranjem neformalnih edukativnih radionica i rekreativnih sportskih aktivnosti kako bi se povećala involviranost u sustav sporta te kako bi se podržala njihova ponovna aktivnost u sportu i svakodnevnom životu. Nositelj projekta je Društvo sportaša veterana i rekreativaca s partnerima – Športnom zvezom Ajdovščina i Bulgarian sports development association – a sudionici u projektu su Sportski savez Grada Zagreba, Zagrebački savez sportske rekreacije „Sport za sve“, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ te RK Lokomotiva Zagreb.

Projekt je s 53.250 eura sufinanciran iz fonda Europske unije Erasmus +, a predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci.

„Tijekom projekta održano je puno javno-zdravstvenih akcija koje smo radili zajedno s Društvom, a koje su nam pomogle da promoviramo zdrav život i ovaj projekt. Sportaši veterani i rekreativci su u Hrvatskoj pomalo zanemareni kada je riječ o liječničkim pregledima i zato smo osmislili pregled i za te sportaše“, rekla je dr. Branislava Resanović iz NZJZ „Dr. Andrija Štampar“.

Priručnik „Active in Sport Again!“ bit će dostupan svima u sustavu sporta. Članovi Društva sportaša veterana i rekreativaca mogu ga pronaći na web stranicama DSVR-a, a tiskani primjerci bit će uručeni svim sportskim institucijama Grada Zagreba i Hrvatske.