Novost 22.04.2022
Knjiga "Tvoj čudesni imunosni sustav - Kako štiti tvoje tijelo"
Image
Tvoj čudesni imunosni sustav

Suradnici na Projektu HERO – Healthcare Online žele svojim doprinosom pomoći osobama koje se oporavljaju od hematoloških oboljenja kao jednoj od najugroženijih skupina u društvu, a posebno tijekom korona krize. Ciljanoj skupini bolesnika time je moguće pružiti kvalitetnu liječničku podršku bez izlaganje riziku zaraze virusom SARS-CoV-2 čestim dolascima u bolnicu.

Projekt se ne odnosi na liječenje na daljinu jer anamneza, dijagnoza i uspostava terapije zahtijevaju osobni susret bolesnika i liječnika, nego se ovdje radi o mogućnosti da bolesnik i nakon povratka kući, ostane u izravnom kontaktu sa svojim liječnikom koji prati njegov oporavak i prilagođava terapiju bez ponovnog fizičkog kontakta.

Uz pružanje podrške hematološkim bolesnicima i smanjenju njihove izloženosti koronavirusu i drugim patogenima, cilj HERO projekta je i olakšati bolesnicima pristup informacijama koje su im potrebne za vrijeme liječenja.

Knjiga „Tvoj čudesni imunosni sustav - Kako štiti tvoje tijelo“ zamišljena je kao pomoć za razumijevanje funkcije imunosnoga sustava, a sastavila ju je grupa znanstvenika Japanskoga društva za imunologiju koja proučava imunost. Imunosni sustav, tj. način na koji samo tijelo štiti sebe od mikroorganizama kao što su bakterije začuđujuće je dobro sastavljen.

Knjigu je u PDF formatu moguće preuzeti ovdje.

Letak - Projekt HERO – Healthcare Online Interaktivna mrežna stranica s informacijama o COVID-19 pandemiji za osobe s oslabljenim imunosnim sustavom ili koje se oporavljaju od hematoloških oboljenja