Novost 23.09.2021
Humanitarnom prodajom majica započelo 22. izdanje tradicionalne humanitarne akcije "Terry Fox Run"
Image
Terry Fox Run
Hodanjem, bicikliranjem, trčanjem, vježbanjem, plesanjem, planinarenjem, rolanjem, s najdražim ljudima i na najdražoj stazi – važno je sudjelovati u znak podrške svima koji se bore sa zloćudnim bolestima.

Svoje lice mijenja svake godine, a postala je zaštitnim simbolom jedne od najdugovječnijih humanitarnih trka na svijetu – Terry Fox Run. Riječ je o uistinu posebnoj majici koja krasi domove milijuna ljudi diljem svijeta i koja je postala simbolom nade za sve one koje je na neki način dotakla zloćudna bolest. Svoj je dizajn u Hrvatskoj mijenjala čak 22 puta, a njezinom tradicionalnom prodajom, koja je i ove godine započela u Bogovićevoj ulici u Zagrebu, obilježen je start 22. hrvatskog Maratona nade, koji se zbog sigurnosti i zdravlja ponovno odvija virtualno, a trajat će sve do 31. listopada.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet pridružio se humanitarnoj akciji prodaje majica u Bogovićevoj ulici, a tom je prilikom zahvalio organizatorima na iznimnom trudu i zalaganju te je istaknuo važnost ove akcije, ne samo u humanitarnom smislu, već zato što promovira i zdrav način življenja. Pozvao je sve sugrađane da se pridruže akciji, da sudjeluju u virtualnoj trci te kupe majicu u znak podrške svima onima koji su oboljeli te onima koji se bore protiv ove opake bolesti.

Akcija prodaje majica traje sve do 31. listopada, direktnom uplatom na humanitarni račun ili putem KEKS pay aplikacije, a do istog će se datuma moći uključiti svi oni koji žele podržati ovu humanitarnu akciju, na svoj način. Hodanjem, bicikliranjem, trčanjem, vježbanjem, plesanjem, planinarenjem, rolanjem, s najdražim ljudima i na najdražoj stazi – važno je sudjelovati u znak podrške svima koji se bore sa zloćudnim bolestima. Organizatori pozivaju sudionike da svoje sudjelovanje zabilježe fotografijom ili videom te podijele na Facebook stranici TFRCroatia.

Hrvatski Maraton nade se i ove godine održava u organizaciji agencije MPG, Veleposlanstva Kanade i Hrvatske lige protiv raka, u suorganizaciji s Gradom Zagrebom, u suradnji s hotelom Esplanade Zagreb i agencijom XOXO, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar“.

Cjelokupan iznos prikupljen u okviru ovogodišnje akcije bit će doniran Bolnici za dječje bolesti Zagreb, Odjelu onkologije i hematologije „Dr. Mladen Ćepulić“.

Više informacija o 22. izdanju trke Terry Fox Run te načinima sudjelovanja i doniranja mogu se pronaći na stranici: http://www.facebook.com/TFRCroatia.

Image
Terry Fox Run 2021
Image
Terry Fox Run 2021
Image
Terry Fox Run 2021