Novost 08.11.2021
Gdje se u gradu Zagrebu građani mogu cijepiti protiv COVID-19
Oznake: 
Image
gripa cijepljenje
Grad Zagreb organizira osam novih punktova za cijepljenje, koji s radom kreću od utorka, 9. studenog

  zagreb    zavod

Grad Zagreb, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Domovi zdravlja Zagreb – Centar, Zagreb – Istok i Zagreb – Zapad te Hrvatski zavod za javno zdravstvo pozivaju na cijepljenje na sljedećim lokacijama:

Cijepljenje protiv bolesti COVID-19 nekim od dostupnih i odobrenih cjepiva moguće je obaviti na Cijepnom punktu Velesajam, u Paviljonu 9.

Sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:

 • TREĆA DOZA predstavlja dodatnu dozu za osobe kod kojih postoji mogućnost da nisu razvile potpuni ili zadovoljavajući imunološki odgovor i može se primiti četiri tjedna nakon druge doze. Prema preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, to su osobe s umjerenom do teškom imunosupresijom.
 • DOCIJEPLJIVANJE BOOSTER dozom predstavlja dodatnu dozu koja se primjenjuje šest mjeseci od druge doze, a kako bi se produljilo trajanje zaštite.

Termini cijepljenja svim dostupnim vrstama cjepiva prema javnom pozivu na Cijepnom punktu Velesajam odvijaju se sukladno sljedećem rasporedu: ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom od 8.00 do 12.00 sati te utorkom i četvrtkom od 14.30 do 19.00 sati.

Budući da osobe koje se prethodno naruče imaju prednost pri dolasku na cijepljenje, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ obavještava građane da to i dalje mogu učiniti kod svog obiteljskoga liječnika. Zainteresirani se također mogu naručiti i preko platforme cijepise.zdravlje.hr, a moguće je i naručivanje preko sustava e-građani te dostupnog Portala zdravlja, kao i slanjem elektroničke pošte na adresu cijepljenjecovid@stampar.hrPrilikom dolaska na cijepljenje potrebno je ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu, a ukoliko ste naručeni i potvrdu o narudžbi.

Grad Zagreb organizira osam novih punktova za cijepljenje, koji s radom kreću od utorka, 9. studenog. Radno vrijeme punktova je svakim radnim danom i vikendom od 14.00 do 20.00 sati.

DOM ZDRAVLJA ZAGREB - CENTAR

 • Runjaninova 4
 • Lučko, Lučko 2 a
 • Šestine, Šestinska cesta 1

DOM ZDRAVLJA ZAGREB - ISTOK

 • Sesvete, Ninska 16
 • Dubrava - Trnava, Resnički put 81

DOM ZDRAVLJA ZAGREB - ZAPAD

 • Gajnice, Ulica Kerestinačkih žrtava 31
 • Špansko, Trg Ivana Kukuljevića 1
 • Prečko, Prečko 2 a

hzjz

Hrvatski zavod za javno zdravstvo organizirao je dva punkta za cijepljenje bez najavljivanja. Cijepljenje na obje lokacije organizirano je za osobe koje trebaju primiti prvu, drugu ili treću/docjepnu dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju ako je osoba došla po drugu ili treću dozu cjepiva. Također, u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Rockefellerovoj 7 u Zagrebu te u podružnici HZJZ-a u ulici Radoslava Cimermana 64a u Zagrebu, počela su raditi Savjetovališta za cijepljenje protiv COVID-19 i to svake subote, od 8 do 12 sati, bez prethodnog naručivanja. Građani se mole da svakako ponesu medicinsku dokumentaciju koju smatraju potrebnom predočiti za davanje savjeta.

 • Prvi punkt organiziran je u suradnji sa Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na adresi Rockefellerova 4. Građani se bez prethodne najave mogu cijepiti svake srijede od 16.00 do 20.00 sati i svake subote od 10.00 do 14.00 sati. Dostupna su sva cjepiva, a građani mogu primiti prvu, drugu ili treću dozu cjepiva.
 • Drugi punkt građanima je na raspolaganju svakim radnim danom od 14.00 do 18.00 sati u Ulici Radoslava Cimermana 64a u Zagrebu (Kajzerica,  zgrada kod semafora u neposrednoj blizini Hipodroma). Cjepivo Moderna je dostupno utorkom, srijedom i četvrtkom. Sva ostala cjepiva (Comirnaty, Astrazeneca i J&J/Janssen) dostupna su svim danima u tjednu. Građani na istoj adresi mogu primiti i treću dozu cjepiva svaki radni dan od 14.00 do 18.00 sati. Obavezno je predočenje potvrde o cijepljenju ako je osoba došla po drugu ili treću dozu cjepiva.

Popis ljekarni u RH u kojima se provodi cijepljenje protiv bolesti COVID-19, prema zajedničkom projektu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatske ljekarničke komore pod nazivom „Ljekarna kao mjesto cijepljenja protiv COVID-19 bolesti“ dostupan je na poveznicama https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/cijepljenje-protiv-covid-19-u-zagrebuhttps://www.hljk.hr/novosti/popis-ljekarni-u-rh-u-kojima-se-provodi-cijepljenja-protiv-bolesti-covid-19-n230.