Tečaj higijenskog minimuma

Obavijest o prestanku održavanja tečajeva THM-a tijekom kolovoza 2017. godine

Poštovani suradnici, ovim putem Vas obavještavamo da zbog građevinskih radova u Zavodu i korištenja kolektivnog  godišnjeg odmora djelatnika Odjela nećemo odražavati tečajeve Zdravstvenog odgoja (THM) u periodu od 31.07. do 28.08.2017. godine. Ispiti četvrtkom će se održavati zaključno s 03.08.2017. godine. Ispit za polaznike koji su tečaj pohađali tijekom svibnja, lipnja i srpnja održat će se 31.08.2017. godine.

Želimo Vam ugodne ljetne praznike te se veselimo daljnjoj suradnji, 

Odjel za sustave sigurnosti hrane i zdravstveni odgoj

 

Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07) obvezuje osobe, koje na svojim radnim mjestima u proizvodnji ili prometu hrane dolaze u dodir s hranom, da moraju imati osnovna znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane i osobnoj higijeni.

Zdravstveni odgoj je dugotrajan proces mijenjanja stečenih životnih navika kako bi se unaprijedila zdravstvena kultura pučanstva. Naime, za razliku od zdravstvenog obrazovanja ili prosvjećivanja, koje daje informaciju ili znanje o nekom zdravstvenom pojmu ili posljedici određenog ponašanja, zdravstveni odgoj nastoji tu informaciju ugraditi u ponašanje pojedinca kako bi istu prihvatio kao novu korisnu životnu naviku.

Tečajevi higijenskog minimuma (THM) održavaju se svaki tjedan u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ (Velika dvorana), Mirogojska cesta 16, Zagreb te povremeno u Sesvetama i gradovima: Samobor, Zaprešić, Jastrebarsko, Velika Gorica, Dugo Selo, Vrbovec i Sveti Ivan Zelina. Također, moguće je održavanje tečaja izvan NZZJZ “Dr. Andrija Štampar”, odnosno u prostoru ustanove/tvrtke/obrta, ukoliko postoji adekvatan prostor za isto.

Tečajevi počinju svakog ponedjeljka u 15:00 sati, a zbog upisa i preuzimanja literature polaznici bi trebali doći u 14:45 sati. 

Od 03.09.2015. godine ispiti THM-a održavaju se svakog četvrtka u vremenu od 15:00 do 19:00 sati u prvoj zgradi NZJZ "Dr. Andrija Štampar" (Mirogojska c. 16), drugi kat, soba 223.

Imate li dodatnih pitanja vezano uz naše usluge i cijene ili se želite predbilježiti za tečaj, možete nas kontaktirati na broj telefona 385 1 46 96 182 ili e-poštom na adresu thm@stampar.hr.