sigurnost hrane

Rasprava o sigurnosti hrane okupila predstavnike ministarstava i stručnjake s područja proizvodnje i kontrole

Tragični slučaj salmonele odjeknuo je diljem Republike Hrvatske te je stavio sigurnost i kvalitetu hranu pod povećalo javnosti. Hrana koju jedemo gotovo nikada nije sterilna, ali u većini slučajeva ta hrana neće imati utjecaja na onoga tko ju konzumira.

Aktualno: sigurnost hrane i salmonela

Hrana koju jedemo gotovo nikada nije sterilna. U njoj se gotovo uvijek mogu naći mikroorganizmi koji mogu potjecati iz sirovine, mogu ući u hranu procesom prerade i skladištenja i nepravilnim rukovanjem. Bolesti uzrokovane kontaminiranom hranom ili češće - otrovanja hranom uzrokovana salmonelama zovu se salmoneloze.

"Zdravlje i sigurnost hrane": IFS (International Food Standard) i BRC (British Retail Consortium) standardi, 10. lipnja 2016.

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na još jednu edukaciju pod nazivom "Zdravlje i sigurnost hrane" koja će ovog puta biti posvećena IFS (International Food Standard) i BRC (British Retail Consortium) standardima. Edukacija će se održati u petak, 10. lipnja 2016. godine s početkom u 12.00 sati u Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo...

Stručna predavanja "Prijevare vezane uz hranu" i "Alergeni podrijetlom iz hrane", 12. travnja 2016.

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na stručna predavanja s temama "Prijevare vezane uz hranu" i "Alergeni podrijetlom iz hrane", koja će se održati u utorak, 12. travnja 2016. godine u 10:00 sati u Velikoj dvorani NZJZ "Dr. Andrija Štampar", Mirogojska cesta 16.

Seminar „Noviteti u informiranju potrošača o hrani“, 09. veljače 2016.

Poštovani/a, zadovoljstvo nam je pozvati Vas na seminar pod nazivom „Noviteti u informiranju potrošača o hrani“, kojeg organiziraju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ i Ministarstvo poljoprivrede.