Novost 10.09.2021
NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ ne izdaje COVID putovnice, nego samo COVID potvrde o obavljenom testiranju
Image
EU certifikat

EU COVID potvrdu izdaje Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske. Potvrdu se može zatražiti online putem portala e-Građani, a za one koji nemaju tu mogućnost, HZZO je ovlašten izdati Potvrdu u njihovo ime kada istu zatraže u jednoj od poslovnica HZZO-a.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) od 1. lipnja 2021. godine započeo je s izdavanjem papirnatog oblika EU digitalnih COVID potvrda. Potvrda se NE MOŽE preuzeti na pet lokacija HZZO-a u Zagrebu: Margaretska, Mihanovićeva, Kruge, Ivekovićeva i Branimirova, dok se potvrde mogu preuzeti na svim ostalim lokacijama HZZO-a u Hrvatskoj.

Osim na lokacijama HZZO-a, izdavanje digitalnih COVID potvrda je od 2. srpnja omogućeno i svim ustanovama koje rade COVID testiranje. Naime, sve ustanove koje su prošle akreditaciju od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da koriste validne testove za COVID testiranje dobile su pristup na upis testiranja i izdavanje COVID potvrde bez naknade.

Popis navedenih ustanova nalazi se na linku koji se ažurira na dnevnoj bazi. https://www.koronavirus.hr/UserDocsImages/Dokumenti/COVID_lab_02072021.xlsx?vel=21272.

Sve informacije vezane uz EU digitalne COVID potvrde i njihovo izdavanje u Republici Hrvatskoj dostupne su na javnim stranicama na linku https://www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/hr

Jednokratne potvrde o provedenom COVID testiranju, za one koji su testirani u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, kao i potvrde ili ispravke unosa potvrda o cijepljenju koje je provedeno u Zavodu možete preuzeti u našoj ustanovi i to pozivom na brojeve telefona:

46 96 157, 46 96 164, 46 96 162, 46 96 169 i 46 96 332,

radnim danom od 8,00 do 16,00 sati.

Sve ostale osobe koje imaju problem s izdavanjem Potvrde zbog neurednog cjepnog statusa ili nepostojanja podataka u Centralnom sustavu, ljubazno molimo da se obrate izravno cjepitelju koji je proveo cijepljenje i unio podatke u cijepni status, kako bi unio ispravak ili dopunu podataka.