Savjetovalište za poteškoće učenja i prilagodbe

  • Telefon:
  • 385 1 46 96 281
  • E-mail:
  • skolska@stampar.hr
  • Adresa:
  • Mirogojska cesta 16
  • 10000 Zagreb
  • Hrvatska
 

Razdoblje rasta, sazrijevanja i školovanja čini mlade osobito osjetljivom populacijskom skupinom i nedvojbeno zahtijeva specifični pristup što uključuje odgovarajuću zdravstvenu skrb. Kako se procjenjuje da najmanje svaka peta mlada osoba pati od razvojnih, bihevioralnih ili emocionalnih problema, prevencija i liječenje tih problema jedan je od najvećih javnozdravstvenih izazova.

Pomaganje i podrška djeci i mladima da dosegnu puni potencijal uključuje sve aktivnosti od sprječavanja, ranog prepoznavanja te tretmana poremećaja koji ometaju adolescentni razvoj do uspješne i zadovoljne odrasle osobe. Pritom su važne sastavnice osnaživanje samopoštovanja te sposobnosti suočavanja s rizičnim situacijama, kao i osvješćivanje procesa donošenja odluka pogodnih za osobni probitak. 

Slijedeći zahtjeve svakodnevnice i današnje društvene stvarnosti, Savjetovalište za poteškoće učenja i prilagodbe u kojemu bi se rješavali problemi prilagodbe, osobito povezani s učenjem i snalaženjem u školskom, obiteljskom i/ili vršnjačkom okruženju, nametnuo se kao jedan od prioriteta u Službi za za školsku i adolescentnu medicinu. Zahvaljujući povoljnoj kadrovskoj strukturi savjetovalište nadopunjava njenu temeljnu djelatnost s ciljem što učinkovitije zaštite dječje i adolescentne populacije. 

U savjetovalište se mogu javiti i učenici i studenti osobno, roditelji i skrbnici te svi koji su uključeni u proces odgoja i obrazovanja. Prije dolaska potrebno se naručiti telefonom na 01/ 46 96 281 ili emailom na adresu skolska@stampar.hr. Uputnica nije potrebna, a sve su usluge besplatne. Savjetovanje je moguće i telefonom ili e-mailom. 

Učinit ćemo sve da vam pomognemo u razrješavanju problema savladavanja školskih obveza, obiteljskih i vršnjačkih odnosa, prilagodbe na školu ili drugu okolinu i situaciju, u slučaju stresnih događaja koje ne možete prevladati, a dođite čak i ako samo želite s nekim podijeliti zabrinutost, sumnje ili dvojbe o kojima je inače teško razgovarati.  

Podaci osoba koje su se obratile u savjetovalište strogo su povjerljivi.