Predstavljen novi broj e-časopisa "Zdravlje za sve" posvećen hrani i šećernoj bolesti

Zadovoljstvo nam je povodom Svjetskog dana zdravlja predstaviti novi broj broj e-časopisa „Zdravlje za sve“. Svjetski dan zdravlja ove je godine posvećen šećernoj bolesti, stoga smo ovo izdanje časopisa posvetili upravo hrani i njenom utjecaju na zdravlje. Kao i do sada, naši stručnjaci nude čitateljima savjete za očuvanje zdravlja svih generacija, prevenciju dijabetesa, preporuke za odabir i kupovinu zdravstveno sigurne hrane, kao i higijensku pripremu i čuvanje u cilju sprječavanja trovanja hranom. Osim toga, možete pročitati zanimljiv intervju s našim ravnateljem dr. Zvonimirom Šostarom te saznati više o Zavodu kao multidisciplinarnoj ustanovi na kojoj počiva najveći dio prevencije u sustavu zdravstva.

Elektronski časopis „Zdravlje za sve“ obuhvaća rubrike koje obrađuju teme aktivnog i zdravog starenja, utjecaja obitelji, škole, radnog mjesta na zdravlje stanovništva, prehranu, tjelesnu aktivnost, negativno zdravstveno ponašanje (pretjerana konzumacija alkohola, pušenje, kocka i sl.), važnost obavljanja redovitih liječničkih pregleda, psihološke aspekte zdravlja, načine na koje socijalni uvjeti i uvjeti okruženja utječu na zdravlje, zdravstvenu ekologiju (kakvoća hrane, vode, zraka i sl.), važnost i istinite činjenice o cijepljenju, važnost lijekova i ustrajnosti pri propisanom uzimanju istih, bitne činjenice o zdravstvenom osiguranju i pravima pacijenata, promicanje zdravog, aktivnog načina života koji prije svega uključuje zdravstveno usmjerene sportsko-rekreacijske tjelesne aktivnosti i akcije.

Pozivamo vas da prelistate časopis i upoznate se sa svime što Zavod kao javnozdravstvena ustanova nudi u pružanju usluga iz područja javnoga zdravstva, poštujući pritom najviše standarde društveno odgovornoga ponašanja i znanstveno utemeljenih spoznaja te nudeći korisnicima pouzdanost i kvalitetu po načelima zdravstvene izvrsnosti.

Časopis možete pronaći ovdje www.zdravljezasve.hr