Obilježen završetak provedbe programa „Unaprjeđenje zdravlja pripadnika romske nacionalne manjine“ u 2018. godini

Podjelom Zahvalnica u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ obilježena je uspješna provedba programa „Unaprjeđenje zdravlja pripadnika romske nacionalne manjine“ u 2018. godini.

Program je proveden u organizaciji NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“, uz potporu Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba. Zahvalnice za aktivno sudjelovanje i pomoć u realizaciji programa sudionicima i suradnicima podijelili su dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Zavoda i dr. Ivana Portolan Pajić, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo.

U sklopu programa „Unaprjeđenje zdravlja pripadnika romske nacionalne manjine“ održane su četiri javnozdravstvene akcije tijekom kojih su pripadnici romske nacionalne manjine mogli obaviti preventivni pregled koji obuhvaća analizu anamnestičkih podataka, određivanje krvnog tlaka i razine šećer u krvi (GUK)), individualno savjetovanje, provjeru oštrine vida te preventivni mamografski pregled. U sklopu javnozdravstvenih akcija stručnjaci Zavoda (liječnici, medicinske sestre, profesor kineziologije, nutricionista i edukacijski rehabilitator) održali su uz edukativna predavanja, individualna i grupna savjetovanja na temu zdravih stilova života, upoznavanja prava iz područja zdravstvenog osiguranja te reproduktivnog i spolnog zdravlja djevojaka i žena.

Služba za javno zdravstvo