U Centru za preventivnu medicinu besplatno mjerenje krvnog tlaka, razine šećera u krvi i analiza sastava tjelesne mase povodom Svjetskog dana srca, 29. rujna 2015.

Povodom Svjetskog dana srca, u utorak 29. rujna 2015. u Centru za preventivnu medicinu Zavoda, od 10:00 do 12:00 sati građani mogu besplatno izmjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi, analizirati sastav tjelesne mase te dobiti savjete o mogućnostima unaprjeđenja zdravlja i zdravim stilovima života. Također, građanima će biti pružena mogućnost dobivanja individualnih preporuka o tjelesnoj aktivnosti primjerenoj dobi, zdravstvenom stanju, tjelesnoj konstituciji i osobnosti te preporuka o načinima i mogućnostima smanjenja stresa na radnom mjestu i u svakodnevnom životu kao i prikaz vježbi na radnom mjestu  (mogućnosti provođenja tjelesne aktivnosti na radnom mjestu, vježbe razgibavanja i vježbe usredotočenog disanja).

Zainteresiranim građanima bit će podijeljeni edukativni materijala, a usluge će im pružati liječnici, viša medicinska sestra, profesor kineziologije i profesor rehabilitacije, odnosno radni terapeut. 

Tekst pripremila: Ana Puljak, dr. med., spec. javnog zdravstva, voditeljica Odjela za promicanje zdravlja