"E-škola: što to znači za zdravlje učenika i nastavnika?", 14. travnja 2015.

Informatička zrelost dugoročna je strateška vizija suvremenog školstva, a cilj projekta E-škola Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta je cjelovita informatizacija škola na području Republike Hrvatske s općim ciljem doprinosa spremnosti učenika za tržište rada ili daljnje školovanje kroz poticanje digitalne, odnosno informatičke zrelosti. S obzirom da informatizacija škola pretpostavlja uvođenje odgovarajuće infrastrukture, postavlja se pitanje kakav bi utjecaj korištene tehnologije mogle imati na zdravlje učenika te nastavno i drugo osoblje.

Kako bismo ovom pitanju pristupili sa stručnog i znanstveno utemeljenog stajališta, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta organizira Stručni skup „E-škola: što to znači za zdravlje učenika i nastavnika?“ koji će se održati u utorak, 14. travnja 2015. godine, s početkom u 12,00 sati, u Velikoj dvorani NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“, Mirogojska cesta 16. 

Skup je otvoren za javnost, stoga pozivamo sve zainteresirane građane da poprate izlaganja te konstruktivnim pitanjima pridonesu uspješnijem razumijevanju navedene problematike.

Raspored skupa (pdf)

O projektu E-škola: Projektom se razvija nekoliko bitnih komponenti, uključujući izgradnju lokalnih mreža u školama, razvoj e-usluga za poslovne i nastavne procese, primjenu IKT-a u nastavi, digitalizaciju obrazovnih sadržaja, nabavu potrebne opreme za škole i nastavnike te obrazovanje i podršku svim sudionicima uključenima u proces informatizacije škola.

Nadamo se kako ćete biti u mogućnosti odazvati se pozivu i svojim dolaskom doprinijeti promociji multidisciplinarne i na znanstveno-stručnim spoznajama temeljene edukacije javnosti.