Dođite na treće izdanje najljepše utrke grada Zagreba „Maksimirski Minus Zwei cener”, 1. travnja 2017.

Atletski klub Maksimir i ove će godine kros utrkom na osam kilometara obilježiti Svjetski dan zdravlja. Suorganizatori utrke su Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Dom zdravlja Zagreb – Centar, a pokrovitelji gradonačelnik Milan Bandić, Gradska skupština Grada Zagreba, Gradska četvrt Maksimir, Park prirode Maksimir i ZOO Zagreb. Utrka će se održati u subotu, 1. travnja 2017. godine s početkom u 11.00 sati u Parku Maksimir s ciljem promocije zdravog načina života i uživanja u prirodi. Uz kros utrku, bit će organizirane kraća utrka građana na dva kilometra i dječja utrka za djecu vrtićke dobi i učenike osnovnih škola.

NAJLJEPŠA UTRKA GRADA ZAGREBA

dobar osjećaj…

Tijekom događanja održat će se mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka, dijeliti edukativni materijali, a liječnici će sve zainteresirane savjetovati o uravnoteženoj prehrani i pravilnoj tjelesnoj aktivnosti.

Atletski klub Maksimir prvu utrku uspješno je organizirao 2015. godine, kada je u utrci sudjelovalo 150 trkača iz svih kraja Hrvatske te oko 150 do 200 volontera. 2016. godine u utrci je sudjelovalo 270 trkača iz svih kraja Hrvatske i inozemstva.

Za one kojima je trčanje u prirodi užitak, ovo je pravi događaj za iskušavanje svojih mogućnosti. Ova jedinstvena utrka dobar je spoj sportskog, zdravstvenog i turističkog značaja koji promovira zdrav način života i zdrav način razmišljanja. Najbolji natjecatelji u ukupnom poretku bit će nagrađeni peharima, a prva tri natjecatelja u svakoj kategoriji medaljama. Naravno, za sve sudionike osiguran je i startni paket.

Za utrku se možete prijaviti na stranicama Stotinke, a detaljne informacije o utrci dostupne su na stranici utrke ili facebook stranici.

 

Pogledajte kako je bilo prošle godine...