Navike promijeni i zdravlje pokreni!

Dragi sugrađani i sugrađanke,

pozivamo vas na planinarenje i druženje na Sljemenu koje organiziramo u okviru javnozdravstvene kampanje ''Navike promijeni i zdravlje pokreni'', s ciljem promocije tjelesne aktivnosti i pravilne prehrane te usvajanja zdravijih životnih navika.

Druženje organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i RTL televizija, u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo i Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Crvenim križem Grada Zagreba, Hrvatskim Crvenim križem i Hrvatskom agencijom za hranu, a održat će se u

subotu, 11. travnja 2015. godine,
na Sljemenu

Program:

8.30 – 9.30 okupljanje svih sudionika kod crkve Svetog Mirka u Šestinama (ispred crkve organiziran prijevoz autobusima do utvrde Medvedgrad)
9.30 – 11.00 pješačenje od Medvedgrada do Doma Crvenog križa (na dva odmorišta bit će poslužena okrijepa)
12.00 – 14.00 druženje na Sljemenu uz brojne aktivnosti (uz poslužen ručak)

Na Sljemenu će u Domu Crvenog križa svi planinari biti počašćeni „zdravim ručkom“, kako bismo promovirali pravilnu prehranu pripremljenu od zdravih namirnica. Bit će organizirani zanimljivi sportsko-rekreativno-zabavni sadržaji za djecu i roditelje kao što su društvene igre, kreativne radionice i sportske igre:

1. odmorište - Igra preciznosti za djecu i roditelje
2. odmorište - Mjerenje sastava tijela

 

Aktivnosti u domu Crvenog križa za djecu i roditelje

1. Kreativna radionica na temu "Navike promijeni - zdravlje pokreni"
2. Indijaka - zanimljiva igra koja podsjeća na badminton i odbojku
3. Elementarne igre - školica, štafetne igre, gumi-gumi...
4. Natjecanje u graničaru
5. Društvene igre - za sve one koji se umore od pješačenja i ostalih aktivnih igara - Twister, Alijas, Čovječe ne ljuti se, Uno...

Osim zabavnih sadržaja, sudionici će imati priliku besplatno napraviti mjerenje krvnog tlaka, šećera u krvi te mjerenje razine kisika u krvi.
Pridružit će nam se ministri Varga i Mornar s obiteljima, a vas pozivamo da nam se pridružite u što većem broju i povedete ostale članove svojih obitelji na zabavno i zdravo planinarenje.

Obujte udobne tenisice i pridružite nam se!

Veselimo se vašem dolasku!

Plakat: Navike promijeni i zdravlje pokreni