Javnozdravstvena akcija „Unaprjeđenje zdravlja pripadnika romske nacionalne manjine“, 29. svibnja 2018.

U sklopu programa „Unaprjeđenje zdravlja pripadnika romske nacionalne manjine“ u utorak, 29. svibnja 2018. na adresi prostora mjesne samouprave Zagreb, Kozari bok IX. odvojak 11, od 10.00 do 14.00 sati bit će održana prva ovogodišnja Javnozdravstvena akcija. Program se provodi u skladu s Akcijskim planom za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma, za razdoblje 2013.-2020. jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i odlukom Ureda za zdravstvo Grada Zagreba.
 
Tijekom javnozdravstvene akcije pripadnici romske nacionalne manjine moći će obaviti preventivni pregled koji obuhvaća analizu anamnestičkih podataka, određivanje krvnog tlaka i razine šećer u krvi (GUK), individualno savjetovanje o nastavku terapije i regulacije optimalnog krvnog tlaka i razine šećer u krvi, pravilnoj prehrani vezanoj uz navedena stanja kao i tumačenje rizičnih čimbenika za razvoj kardiovaskularnih nepovoljnih događaja, provjeru oštrine vida te preventivni mamografski pregled.
 
Stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ (liječnici, medicinske sestre, profesor kineziologije, nutricionista i edukacijski rehabilitator) održat će i edukativna predavanja s temama:
  • „Zdravi stilovi života“
  • „Upoznavanje s pravima iz zdravstvenog osiguranja“
  • „Reproduktivno i spolno zdravlje djevojaka i žena“
 
Svaki sudionik dobit će, po završetku javnozdravstvene akcije, brošuru Savjeti za zdravlje, kao i poklon paket s promotivnim materijalima! 
 
Služba za javno zdravstvo