Ispitivanje hrane i predmeta opće uporabe

Kemijsko ispitivanje hrane i predmeta opće uporabe

Usluge ispitivanja hrane i predmeta opće uporabe namijenjene su svima koji se bave proizvodnjom i prometom namirnica i predmeta opće uporabe:

  • uzorkovanje hrane, hrane za životinje i predmeta opće uporabe;
  • ocjena zdravstvene ispravnosti, kvalitete i deklaracija hrane, predmeta opće uporabe i prema zakonskim propisima;
  • analiza prisutnosti alergena u hrani i
  • sudjelovanje u kontroli tržišta (monitoring).

Našim uslugama mogu se koristiti svi koji se bave proizvodnjom:

  • brašna, kruha, peciva, pizza, slastica i bio proizvoda;
  • tijesta i tjestenina;
  • meda i proizvoda sličnih medu;
  • voćnih sokova i osvježavajućih bezalkoholnih pića;
  • mesa i mesnih proizvoda;
  • mlijeka i mliječnih proizvoda;
  • vina i žestokih alkoholnih pića i
  • predmeta opće uporabe.

U našim se Laboratorijima analiziraju: posude i pribor za jelo, ambalaža za zamatanje i čuvanje namirnica i predmeta opće uporabe, kozmetički proizvodi, sredstva za pranje i čišćenje, dječje igračke, boje i premazi za vodospremnike u svrhu dobivanja nalaza radi stavljanja u promet svih navedenih proizvoda; ispituju se svi parametri u skladu s postojećim zakonskim propisima.

Rezultati ispitivanja dobivaju se u najkraćem mogućem roku.

 

Svi potencijalni korisnici naših usluga moraju za ispitivanje donijeti:

  • zahtjev za analizu s imenom i sjedištem tvrtke;
  • OIB tvrtke;
  • IBAN i
  • originalno pakiranje proizvoda.

Imate li dodatnih pitanja vezano uz tijek i financijske troškove analize (koji ovise o vrsti uzorka i vrsti analiziranih parametara) pišite nam na adresu elektroničke pošte jasna.bosnir@stampar.hr ili nas kontaktirajte telefonom na broj 385 1 46 96 227 radnim danom u vremenu od 08,00 do 16,00 sati.

Ovdje možete preuzeti obrasce potrebne za ugovaranje usluga.

Mikrobiološko ispitivanje hrane i predmeta opće uporabe

Usluge ispitivanja zdravstvene ispravnosti hrane i predmeta opće uporabe prema mikrobiološkim standardima i važećim propisima:

  • provođenje sistematske kontrole objekata pod sanitarnim nadzorom, na zahtjev stranke ili inspekcije;
  • uzimanje uzoraka hrane, predmeta opće uporabe i briseva s predmeta, radnih površina i ruku osoblja koje dolazi u dodir s hranom;
  • ispitivanje mikrobiološke ispravnosti hrane i predmeta opće uporabe i
  • ocjena sukladnost rezultata ispitivanja s važećim zakonima i podzakonskim aktima.

Za dodatne informacije vezane uz usluge mikrobiološkog ispitivanja hrane i predmeta opće uporabe kontaktirajte nas na broj telefona 385 1 46 96 245 ili 246, radnim danom u vremenu od 08,00 do 16,00 sati ili na adresu elektroničke pošte ivancica.kovacek@stampar.hr.