Igre mobilnosti - Preko boljeg upoznavanja do boljeg razumijevanja

9. listopada 2019. godine za javnozdravstvene djelatnike ispred Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar” organizirane su edukacijsko-rekreacijske aktivnosti pod nazivom „Igre mobilnosti“. „Preko boljeg upoznavanja do boljeg razumijevanja“ slogan je akcije „Igre mobilnosti“ koju su aktivno podržali i predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Na improviziranom poligonu provedene su aktivnosti svladavanja zapreka pri upravljanju invalidskim kolicima te orijentacije u prostoru pomoću bijelog štapa u simuliranoj sljepoći. Cilj „Igara mobilnosti“ je podizanje svijesti građanstva o problematici osoba s invaliditetom, kao i uklanjanje predrasuda i razvoj društvene svijesti o invaliditetu te zagovaranje stvaranja uvjeta za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom s mogućnostima drugih članova zajednice. Poruka današnje akcije je: Podižimo svijest, zajedno! U igrama su sudjelovali studenti, učenici, profesori i svi zainteresirani koji su sjeli u invalidska kolica i stavili povez na oči kako bi na trenutak doživjeli situacije s kojima se svakodnevno susreću osobe s invaliditetom. Svim sudionicima prilikom kretanja su pomagali učenici osnovnih i srednjih škola i rukovoditelji institucija koji se bave problematikom invaliditeta.  

Predsjednik Društva tjelesnih invalida te organizator događanja, g. Milan Ožegović, sudionicima Igara mobilnosti zahvalio je na dolasku u velikom broju te je na ovaj način ukazao na razne probleme i prepreke na koje nailaze slijepe osobe i osobe u invalidskim kolicima.