Farmaceutskoj kompaniji Pliva Hrvatska d.o.o. dodijeljen certifikat „Tvrtka prijatelj zdravlja“

U okviru aktivnosti projekta „Živjeti zdravo“ - element IV „Zdravlje i radno mjesto“, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo farmaceutskoj kompaniji Pliva Hrvatska d.o.o. u petak, 9. studenog svečano je uručen certifikat „Tvrtka prijatelj zdravlja“. 

Pliva Hrvatska d.o.o. prepoznala je značaj promicanja zdravlja i ulaganja u zdravlje svojih djelatnika, uključila se u projekt „Živjeti zdravo“  Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te uspješno zadovoljila sve potrebne kriterije za dobivanje oznake „Tvrtka prijatelj zdravlja“. Ovo priznanje dodjeljuje se onim tvrtkama koje zaposlenicima omogućuju usvajanje zdravih životnih navika, promiču zdravlje na radnom mjestu i iskazuju pozitivnu brigu o zdravlju djelatnika, potrošača i klijenata te očuvanju okoliša.

Pliva Hrvatska d.o.o. je prva farmaceutska kompanija u Republici Hrvatskoj koja je nositeljica priznanja „Tvrtka prijatelj zdravlja“.

Mihaelu Furjanu, predsjedniku Uprave Plive Hrvatska d.o.o. priznanje je uručila prof. dr. sc. Danijela Štimac Grbić, dr. med. u ime Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koji je s Ministarstvom zdravlja u okviru projekta „Živjeti zdravo“ i pokrenuo modul „Tvrtka prijatelj zdravlja“.

Implementacija modula „Tvrtka prijatelj zdravlja“ provodila se na razini cijele kompanije, što je podrazumijevalo i istovremenu edukaciju, informiranje zaposlenika i ocjenjivanje radnog okruženja tvrtke u šest područja: (I) prehrana, (II) promicanje tjelesne aktivnosti, (III) zaštita zdravlja djelatnika na radnom mjestu, (IV) zabrana pušenja, (V) zabrana konzumacije alkohola, (VI) uređenje okoliša.

U operativnom provođenju sudjelovali su djelatnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i djelatnici Nastavnog zavod za javno zdravstvo „Dr. „Andrija Štampar“ (Odjel za promicanje zdravlja, Služba za javno zdravstvo“).

Pripremila: Ana Puljak, dr. med., spec. javnog zdravstva, voditeljica Odjela za promicanje zdravlja, koordinator projekta „Živjeti zdravo“ za područje Grada Zagreba, Služba za javno zdravstvo