Aktualno: "Prijevare vezane uz hranu" i "Alergeni podrijetlom iz hrane"

12. travnja 2016. u Velikoj dvorani NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ uspješno su održana stručna predavanja pod nazivom "Prijevare vezane uz hranu" i "Alergeni podrijetlom iz hrane“. Predavanja su održali dr.sc. Ivona Babić, dipl. ing. i dr.sc. Dario Lasić, dipl. ing. U dvosatnom izlaganju na vrlo zanimljiv način, prepun primjera iz svakodnevne prakse predavači su prikazali presjek poznatih i najčešćih alergena iz hrane, novosti u strategiji procjene rizika o alergenim svojstvima bjelančevina iz nove hrane te uz predstavljanje aktivnosti projekta koji se bavi ovom vrlo aktualnom i zanimljivom temom ispričali priču o patvorenju i alergenima u hrani. Uz stručnjake Zavoda, predavanju su prisustvovali i stručnjaci suradnih ustanova, sanitarni inspektori te predstavnici renomiranih hrvatskih tvrtki: Konzum, Merctor, Lidl, PIK – Vrbovec itd.

Predavanje je održano u organizaciji Odjela za sustave sigurnosti hrane Službe za epidemiologiju Zavoda. Zbog velikog interesa i aktualnosti ovih tema, donosimo predavanja u pdf formatu.

 Alergije podrijetlom iz hrane - Dr.sc. DARIO LASIĆ, dipl.ing.

 Prijevare vezane uz hranu - Dr.sc. Ivona Babić