Aktivno sudjelovanje i pokroviteljstvo manifestacije „Jesen u Čučerju 2019.“

Vijeće Gradske četvrti Gornja Dubrava i Vijeće mjesnog odbora Čučerje, u suorganizaciji s Gradom Zagrebom i pod pokroviteljstvom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", organiziralo je tradicionalnu kulturno-umjetničku, gastroenološku, gospodarsku, sportsku i javnozdravstvenu manifestaciju Jesen u Čučerju 2019. #dubravausrcu. Manifestaciju je obišla i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Cilj manifestacije je očuvanje autohtonih tradicionalnih proizvoda, njegovanje starih zanata i obrta koji, uz očuvanje kulturnih vrijednosti koje ovaj kraj čine posebno atraktivnim. Manifestacijom se također želi upotpuniti turistička ponuda grada Zagreba i Zagrebačke županije, naglasiti značaj razvijanja poduzetništva te promovirati učeničke zadruge i OPG-ove, čime će se povećati njihova konkurentnost na tržištu. Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ rado su se odazvali pozivu za davanje pokroviteljstva i aktivno sudjelovanje u ovoj manifestaciji te zajedno s učenicima Srednje škole za medicinske sestre Vrapče, organizirali javnozdravstvenu akciju određivanja šećera u krvi i mjerenja krvnog tlaka te nutricionističko savjetovanje i informiranje posjetitelja o uslugama koje pruža Zavod.

Suorganizatori manifestacije su Grad Zagreb - Gradski ured za zdravstvo, Turistička zajednica grada Zagreba, Udruženje obrtnika grada Zagreba, Agencija za odgoj i obrazovanje, SmArt Ideas Lab, Prehrambeno-tehnološka škola, Centar za autizam, Narodno sveučilište Dubrava, Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka obrtnička komora.