Aerobiologija

Monitoring alergenoga peluda u zraku

Obuhvaća svakodnevne analize alergene peludi u zraku u svrhu pravovremenog informiranja javnosti putem medija (web, TV, dnevne tiskovine, radio), izradu peludnog kalendara i edukaciju građanstva, djece predškolske i školske dobi o tipovima alergene peludi.

Koordinira izradom “Peludne prognoze za Hrvatsku” i “Biometeorološke prognoze” u suradnji sa suradnim ustanovama, a u svrhu pravovremenog informiranja javnosti o atmosferskim prilikama i njihovim promjenama te utjecaju određenih vrsta i koncentracija peluda u zraku na zdravstveno stanje stanovništva. 

Analiza peluda suspendiranog u medu (melisopalinološke analize)

Utvrđivanje kvalitete i geobotaničkog podrijetla ovog pčelinjeg proizvoda.

Zastupljenost indoor-spora

Laboratorij na zahtjev stranke analizira zastupljenost „indoor“ spora (spore prisutne u zatvorenom prostoru: sportske dvorane, plivališta, uredske prostorije, stambeni prostori i dr.).

 

Imate li dodatnih pitanja vezano uz tijek i financijske troškove analize, kontaktirajte nas telefonom na broj 385 1 46 96 108 ili elektroničkom poštom na adresu barbara.stjepanovic@stampar.hr radnim danom u vremenu od 08,00 do 16,00 sati. Stranke primamo prema dogovorenom terminu.