Kontakti


Telefonska centrala

+ 385 (0) 1 46 96 111


Faks

+ 385 (0) 1 64 14 006


E-adresa

info@stampar.hr


Adresa

Zavod za javno zdravstvo
"Dr. Andrija Štampar"

Mirogojska cesta 16
HR-10000 Zagreb

Poslovni računMape lokacija

OrganigramPotvrdu i prilog potvrde o akreditaciji (za fiksno i fleksibilno područje akreditacije) možete pogledati ovdje:

Potvrda o akreditaciji br. 1040

Popis ispitnih metoda u fleksibilnom području akreditacije, status 2014-07-24

 

Politika kvalitete Zavoda

Politika zaštite okoliša

Čast nam je pozvati Vas na stručni skup pod nazivom" Utjecaj faktora okoliša na rast i razvoj djeteta - The influence of environmental factors for the growth and development of the child" u organizaciji Instituta za antropologiju i Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" koji će se održati u srijedu, 17. rujna 2014. godine s početkom u 10,00 sati u Velikoj dvorani Zavoda, Mirogojska cesta 16.
Europski-tjedan-mobilnosti.jpg Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna s ciljem podizanja svijesti javnosti o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova, potrebi primjene akcija za smanjenje zagađenja u urbanim sredinama, promociji prava na zdravi život te edukaciji građana s ciljem poboljšanja kvalitete života u gradu. Slogan ovogodišnjeg tjedna mobilnosti je "Naše ulice, naš izbor!" s naglaskom na mogućnost, ali i obavezu utjecaja građana na oblikovanje javnih prostora. Integriranim planskim pristupom koji uzima u obzir sve oblike prijevoza u gradskim i prigradskim područjima, značajno se može "očistiti zrak" te podići kvaliteta života u urbanim područjima gdje onečišćeni zrak, buka uzrokovana gustim prometom, ili primjerice, prometne gužve predstavljaju velik problem. Čak i malim promjenama, nas kao pojedinaca, kao što su odlazak na posao biciklom, javnim prijevozom ili hodanjem, odabiremo zdraviji način života.
Svake godine datum 15. rujna posvećen je podizanju svijesti o limfomu u smislu prepoznavanja simptoma, rane dijagnoze i liječenja. Cilj obilježavanja Svjetskog dana limfoma je podići svjesnost o ovoj skupini bolesti među općom populacijom, kao i zdravstvenom zajednicom, kroz aktivnosti koje se provode u cijelom svijetu. Ujedno taj dan pruža zajedničku priliku liječnicima, medicinskim sestrama, udrugama bolesnika, bolesnicima i njihovim obiteljima da ujedine snage u zajedničkoj akciji informiranja javnosti o limfomima, znakovima i simptomima te načinu na koji ova bolest utječe na živote tisuća ljudi u našem okruženju.
Centar za geronotologiju - Referentni centar Ministarstva zdravlja RH za zaštitu zdravlja starijih osoba ima čast pozvati Vas na 194. Gerontološku tribinu s temom "Rano otkrivanje Alzheimerove bolesti u gerijatrijskih bolesnika".

194. Gerontološka tribina održat će 30. rujna 2014. godine (utorak) od 13,00 sati u Velikoj dvorani Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Mirogojska c. 16, Zagreb. Predavači su akademkinja Vida Demarin i prof. dr. sc. Ninoslav Mimica.

profimedia-0108654444.jpg Tekućinska citologija (LBC) prvo je značajno poboljšanje metode Papa testa otkad je isti uveden, prije 50 godina!
U Zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ najnovijim uređajem za tekućinsku citologiju stanice se ravnomjerno nanose na predmetna stakalca. Liječnik specijalist klinički citolog potom analizira uzorak i izdaje nalaz.
U rujnu 2014. godine započinje 3. krug pozivanja žena na preventivne ginekološke preglede u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka vrata maternice. Program je započeo u studenom 2012. godine kao treći Nacionalni program, nakon Nacionalnih programa ranog otkrivanja raka dojke i debelog crijeva. Koordinacija Programa na razini grada Zagreba provodi se unutar novoosnovanog Centra za reproduktivno zdravlje Službe za javno zdravstvo Zavoda. Tijekom dvije godine u gradu Zagrebu na preventivni pregled pozvano je 130.000 žena, koje na ginekološkom pregledu nisu bile duže od tri godine.
profimedia-0092239374.jpg Škola nepušenja zasniva se na primjeni psihoterapijsko-edukativnog modela odvikavanja od pušenja. Temeljni program škole traje pet dana, a u okviru uvodnog programa nastoji se pomoći polaznicima da prestanu pušiti. Nakon prvog tjedna polaznici se okupljaju jednom tjedno tijekom tri tjedna u tzv. senzibilnu grupu podrške u kojoj razmjenjuju svoja iskustva, raspravljaju o pojedinačnim problemima vezanim uz odvikavanje od pušenja i nastoje međusobno jedno drugome pomoći da ustraju u svojoj odluci.
Alergo-Alert.jpg Alergijske bolesti ubrajaju se među najrasprostranjenije bolesti današnjice te predstavljaju i sve značajniji javnozdravstveni problem. Sukladno tome, Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ je u suradnji s partnerima razvio inovativnu aplikaciju namijenjenu oboljelima od alergije. Aplikacija Alergo Alert omogućuje ažurno praćenje dnevnog stanja alergena prisutnih u zraku, a uz informacije o trenutnom stanju, korisnicima je dostupna i prognoza za nadolazeće dane.
Zavod_kvaliteta-web.jpg Prva neovisna i sveobuhvatna usluga kontrole zdravstvene sigurnosti i kvalitete prehrambenih proizvoda u Hrvatskoj

Novi projekt Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Oznaka kontrolirane kvalitete, predstavlja potvrdu sigurnog i kvalitetnog proizvoda koja se dodjeljuje na temelju sveobuhvatnih nadzora i laboratorijskih analiza. Usluga je prvenstveno namijenjena poslovnim subjektima u prehrambenoj industriji, proizvođačima tradicionalnih i drugih proizvoda te drugim subjektima u poslovanju s hranom, uključujući trgovačke lance koji plasiraju vlastite robne marke.

Posljednja izmjena: 15.9.2014
Prijavite se na naš newsletter!
Slanjem Vaših podataka potvrđujete da ste pročitali i složili se s Uvjetima zaštite osobnih podataka.
Ime *
Prezime *
Email *

Polja označena s (*) su obavezna.
 
Zdravlje
e-časopis "Zdravlje za sve"
 
 
 
 
 
 
Monitoring okoliša
 
Katalog informacija
 
Javna nabava
 
 
Publikacije
 
Zapošljavanje